آزمایش جارتست چیست؟

آزمایش جارتست جهت تعیین میزان مواد منعقد ساز در پروسه تصفیه آب یا فاضلاب در فرایند لخته سازی انجام می شود. البته در این آزمایش میزان  PH نمونه باید در هر آزمایش مد نظر باشد . وبه این نکته نیز توجه داشت که میزان لخته سازی به نوع فیلتراسیون و ملاحظات دیگر فرآیندی مرتبط می باشد.جهت انجام این آزمایش از دستگاه جارتست یا Flocculator استفاده می شود.در این شرکت دستگاه جارتست 6 سلول ودستگاه جارتست 4 سلول با کیفیت بسیار بالا وقیمت مناسب تولید می گردد .طی بیش از 10 سال تولید انواع دستگاه جارتست در این مجموعه، این محصولات در مراکز مختلف  اعم از تصفیه خانه های متعدد ،نیروگاه ها و همچنین مراکز دانشگاهی  و مراکز مرتبط با آب و فاضلاب در سراسر کشور  و حتی در خارج از کشور مورد استفاده قرار گرفته وهمواره رضایت مشتریان خود را در پی داشته است.

دوره های انجام آزمایش جارتست باید بصورت فصلی (بدلیل تغییرات دما)،ماهانه،هفتگی،روزانه ویا هر زمانی که تغییراتی در مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند ایجاد می شود،صورت گیرد.

هرچه بازه های انجام این آزمایش کوتاهتر باشد در انجام بهینه و کم هزینه تر فرآیندتصفیه موثرتر می باشد.

در آزمایش جارتست  با در نظر  گرفتن میزان مواد منعقد ساز وتوالی اضافه شدن آنها به آب خام ،نمونه ها هم زده می شود وتشکیل لخته یا کلوئید، توسعه لخته وته نشینی لخته ها دقیقا مانند فرآیند اصلی در تصفیه خانه مشاهده می شود.

آزمایش جارتست در حقیقت شبیه سازی فرآیند تصفیه آب در  مقیاس اصلی می باشد که به مهندس فرآیند دید روشنی از نحوه رفتار و عملکرد یک ماده شیمیایی با یک نوع خاصی از آب خام ارائه می کند.

از آنجایی که این آزمایش شبیه سازی فرآیند اصلی می باشد،اپراتور های سیستم می توانند در تعیین اینکه کدام ماده شیمیایی بهترین عملکرد را دارند بهتر تصمیم گیری کنند.

آزمایش جارتست در چند بشر بطور همزمان انجام می شود، که نتایج اولین آزمایش ،در انتخاب مقادیر پارامترها در آزمایش های بعدی استفاده می شود.

روش کلی آزمایش به این شکل است که یک نمونه آب خام  با مقادیر مساوی در بشرهای مختلف ریخته می شود. هر بشر با دوز های متفاوتی از مواد منعقد ساز مورد آزمایش  قرار می گیرد. پارامتر های دیگری علاوه بر دوز ماده شیمیایی از جمله سرعت اختلاط،سطح تماس نمونه با هوا(زمان هوادهی)،نوع فیلتراسیون و… بر راندمان شفاف سازی موثر می باشد که باید مد نظر قرار گیرد.

 

Testing Jar یک پروسه در مقیاس آزمایشگاهی می باشد که به مهندسین فرآیند و اپراتورهای تصفیه خانه کمک بسزایی در تعیین میزان بهینه مواد شیمیایی وهمچنین بهبود فرآیند تصفیه می کند. با نتایج بدست آمده در هر بشر می توان اثر پارامترهای مختلف را تعیین کرد.

چرا آزمایش جارتست انجام می شود؟

یکی از دلایل اصلی انجام آزمایش جارتست کاهش هزینه می باشد چرا که استفاده بیش از حد نیاز مواد منعقد ساز ممکن است بر کیفیت آب خروجی تاثیر منفی نداشته باشد ولی قطعا هزینه هنگفتی را به تصفیه خانه تحمیل می کند. با استفاده از دستگاه های جارتست تولید شده در این شرکت که در انواع جارتست 6 سلولی،جارتست 4 سلولی وجارتست پرتابل می باشد براحتی انجام این آزمایش  امکان پذیر می باشد.با  انجام این آزمایش می توانید دوز ها و استراتژ ی ها ی بهینه  جایگزین را در فرآینداصلی، بدون تغییر در عملکرد تصفیه خانه ،بطور کامل امتحان کنید وبه راحتی نتایج چندین تیمارشیمیایی مختلف را مقایسه کنید( زمان تشکیل، اندازه لخته،میزان ته نشینی و ویژگی ها ی فیلتراسیون).

جارتست

 مراحل انجام آزمایش جارتست چگونه است؟

قبل ازشروع، دما،pH  وکدورت آ ب خام که به عنوان نمونه برداشته شده  را یادداشت کنید. پس از ریختن میزان مساوی از نمونه آب خام مورد نظر(حدودا 600cc) در چند بشر1000cc دوزهای مختلف مواد شیمیایی (پلیمر)را داخل هر بشر ریخته و سپس دستگاه جارتست را روشن کنید.

این بخش از روش باید تا حد امکان منعکس کننده شرایط واقعی پروسه باشد. به این معنی که

اگر در پروسه پس از افزودن مواد منعقد کننده  استاتیک میکسر نصب شده  وزمان ماند در استاتیک میکسر یک دقیقه هست  وسپس 30دقیقه در منعقد ساز وسپس یک ونیم ساعت قبل از فیلتر ها ته نشینی انجام می شود باید همین شرایط را در آزمایش جارتست شبیه سازی کنید.

برای این کار  همزن ها را با دوربالا  به مدت 1دقیقه(زمان ماند در استاتیک میکسر اگر یک دقیقه هست) برا ی شبیه ساز ی استاتیک میکسر استارت  کنید. سپس سرعت را  به مدت 30 دقیقه کا هش دهید. همزن هاباشرایط موجود در فلوکولاتور(منعقد ساز) مطابقت داشته باشند وبه آنها اجازه دهید به مد ت 30دقیقه کار کنند. تشکیل لخته رابه صورت دوره ا ی در طول 30دقیقه مشاهده کنید. درپایان 30دقیقه همزن ها را خامو ش کنید و اجازه د هید ته نشین شود.دربیشتر مواقع ته نشین شدن پس ازیک ساعت کامل می شود.

بشری  که دارا ی میزان بیشتری مواد منعقد شده می باشد که ته نشین شده است و آ ب روی آن نسبتا شفاف می باشد دارای دوز مناسبی از مواد منعقد ساز می باشد. در صورتیکه  از نظر ظاهری به شرایط نسبتا مطلوبی دست پیدا کرده اید بهترین راه برا ی تعیین اینکه کدام نمونه شفاف تر است،اندازه گیری کدور ت هربشر وثبت این اطلاعا ت است.  جهت حفظ ایستایی وعدم تلاطم آب داخل بشرها جهت اندازه گیری میزان کدورت می توان از یپت برا ی برداشتن آب  داخل بشرها استفاده نمایید. در این مرحله برای بدست آوردن دوز دقیقتر مواد منعقد ساز می توان آزمایش را در محدوده دوز بدست آمده تکرار نمود.

اگربه نظر می رسد که هیچ یک از بشرها نتیجه مطلوبی ندارد، باید دوباره با استفاده از دوزها ی مختلف،تا زمانی که به شرایط مطلوب دست پیدا کنید ، این آزمایش تکرار شود.

قیمت دستگاه جارتست

 

Bookmark the permalink.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *